Praktijk acupunctuur aardenburg zeeland

Over Marie-Claire

Marie-Claire Janssens

Marie-Claire Janssens is gediplomeerd therapeute in de ''Traditional Chinese Medicine'' (TCM) ofwel Traditionele Chinese Geneeskunde. U kunt bij haar terecht voor verschillende disciplines van de Oosterse Geneeswijze waaronder acupunctuur en Tuina etc. (zie diensten).

Zeer lang ben ik geïnteresseerd in de samenhang tussen lichaam, geest en emoties. Ik ben na jaren werkzaam te zijn geweest in de medische sector - zowel non-profit als in de profit sector - Chinese Geneeskunde gaan studeren omdat zij een andere benadering heeft over de samenhang van lichaam en geest en emoties, dan ik gewend was in de reguliere zorg.

In 2005 ben ik officieel mijn praktijk acupunctuur opgestart in Zeeuws-Vlaanderen (bij de fysiotherapie in Aardenburg) en 1 jaar later heb ik een 2de praktijk geopend in het paramedisch centrum Hooge Platen te Breskens.

Met ingang van 1 januari 2020 gaan behandelingen uitsluitend door in de praktijk te Aardenburg (vroegere ABN AMRO-gebouw).

In de Chinese Geneeskunde wordt de cliënt in zijn totaliteit bekeken en behandeld. Ik heb deze opleiding gevolgd omdat de oosterse gezondheidszorg zich meer richt op de mens als geheel en niet alleen op symptoombestrijding.

Er wordt in de acupunctuur gekeken naar de oorzaak van de klacht. De mens in zijn totaliteit bekijken en benaderen is erg belangrijk. Ieder mens is bijzonder met een uniek verhaal.

Vervolgens is het de taak de klacht te verhelpen en ervoor te zorgen dat de klacht wegblijft.

Ik hecht veel belang aan een interdisciplinaire aanpak zowel met artsen als overige zorgverleners d.m.v. verwijzing ofwel actief bij betrekken om zodoende het beste resultaat te bereiken voor u. Dit alles na overleg met de patiënt.

Uw welzijn is mijn zorg